Doneren aan stichting JWNR Anbi Anbi
Bezoek van de Lodenstein leerlingen aan het weeshuisWeeskinderen krijgen schoolspullen (2015)Een potje voetbal tijdens het bezoek van de Lodenstein leerlingen (2015)blij met knutselmateriaalkeuken & eettafel voor de kinderenEr wordt door Roemeense vrijwilligers gewerkt aan de afwerking!smalle trap naar de slaapkamersHet stuckwerk van het weeshuisje is begonnen!Status isolatie op 12 oktober. Goed te zien is het cement dat gebruikt is om de voegen te isoleren.Weesmeisje Ana van 3 kijkt toe hoe vrijwilligers Erwin Pul en Harm van de Hee werken.weeskinderen willen graag meehelpen!Vrijwilligers aan het werk oktober 2013isolatie buitenkant oktober 2013leergierig!isolatie oktober 2013

Weeshuisje "Casa Ruxandra

2017

Het weeshuisje is hard op zoek naar financiële steun voor de kinderen!

De kosten worden steeds hoger bij het opgroeien mede vanwege medische klachten of achterstanden van een aantal weeskinderen. Het is bijna onmogelijk het hoofd boven water te houden! Zo heeft de 6-jarige Ana dagelijks medicijnen nodig voor haar astmatische aandoening en heeft Andreea van 16 door haar verstandelijke beperking veel begeleiding nodig om een plekje te vinden in de maatschappij. Patrick van 15 een intelligente weesjongen met veel in zijn mars zou kunnen doorleren, alleen de financiële middelen ontbreken om hem die kans te geven.

Helpt u mee om deze kinderen die al veel bagage vanuit hun prille kindertijd moeten dragen te helpen aan een toekomstperspectief? Voor slechts €25 per maand kunt u het verschil maken!

Doneer direct via de betaalmogelijkheid op de website of download het machtigingsformulier. U kunt ook mailen naar info@jawell.org of bel naar 06-34499630  voor meer info.

Alvast bedankt!

 

 

2015 

Zeven september is Catalina een weesmeisje van 3 jaar opgenomen in "Casa Ruxandra".

Wat ondervoed en te klein voor haar leeftijd. 

Gelukkig wordt zij dankzij onze hulp met alle aandacht en zorg omringd.

Florin is dit jaar 18 geworden en in september in militaire dienst gegaan; hij is nu zelfstandig en kan zich na de jarenlange opvang en begeleiding nu ook goed redden.


2012-2014

Sinds voorjaar 2012 kwam weeshuisje "Casa Ruxandra"in financiële problemen.

Zeven weeskinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar werden door een Roemeens echtpaar al jaren opgevangen en aangestuurd met behulp van twee andere verzorgers.

Door gebrek aan financiële middelen zijn in de zomer van 2012 de twee verzorgsters ontslagen en staat het echtpaar alleen voor de zorg van deze kinderen, terwijl zij daarnaast ook een eigen kind hebben.

 

De jongste telg is februari 2012 gevonden in de sneeuw. Haar biologische moeder had het kind achtergelaten en heeft niets meer van zich laten horen.

Dit is de achtergrond van het kleinste weesmeisje Ana....

 

Bij het  zien van de situatie trof het ons diep. Een oud niet geisoleerd Roemeens huisje waar binnen kinderen met alle aandacht en liefde worden opgevangen.

Deze zorg moet zijn doorgang kunnen vinden!

In eerste instantie werd er vanuit Jacob's Well sinds de zomer geholpen met voedsel en kleding. Daarnaast zijn ook de stookkosten voor de wintermaanden gesponsord! Om deze kosten te verlagen hebben we het weeshuisje in oktober 2013 geïsoleerd.


Het temperatuurverschil voor en na de isolatie is gemeten op 6 graden!
De lucht in het weeshuisje is minder vochtig en daardoor aangenaam voor de kinderen.
De isolatie is succesvol afgerond nu ook het stucwerk door Roemeense vrijwilligers is afgewerkt!


De totale kosten van 1200 euro die door onverwachte reparaties n.a.v betonrot noodzakelijk waren hebben we inmiddels mogen ontvangen! Dank daarvoor!


Graag helpen we ook de komende tijd deze 7 weeskinderen uit Botosani.

Helpt u mee de winter door om de zorg en begeleiding te kunnen bieden?!

De maandelijkse kosten zijn gedaald door de isolatie, toch is er nog maandelijks alleen al €185 euro nodig voor stroom en warmte. Helpt u mee het voortbestaan mogelijk te maken?
U kunt het weeshuisje sponsoren via Rabobank 39.48.17.974 o.v.v. Casa Ruxandra!

 


Deel deze pagina met uw vriendenkring!