Doneren aan stichting JWNR Anbi Anbi
Leerlingen VSO de Hoge Brug aan het werk in Roemenie...goed voorbeeld doet volgen!hekwerk geplaatst door leerlingen Lodenstein en de Hoge Brug!eerste klaslokaal af en verdere voorbereiding gestart!De (gesponsorde) vloerverwarming wordt gelegdHet plafond afwerkenDe cement dekvloer is gestortSauzen van de wandenaanzicht school oktober 2014afwerking buitenkant afwerking voorzijdeIsolatie van de schoolActief aan het werkbuitenkant wacht om geisoleerd te wordenActie van Vechtdal College Hardenberg voor school in SiretWerkgroep Veenendaal, augustus 2013Bescherming is wel nodig tegen de glaswol!Werkgroep Veenendaal, augustus 2013Leerlingen Vechtdalcollege maken begin met isoleren van het dak Het dak zit erop, tot en met de dakplaten!dakpanplaten erop start maart 2013oktober 2012 ontwikkeling dakzicht op directe werkzaamheden september 2012 opbouw houten geraamte van het dakBouw van de school augustus 2010Zijaanzicht schoolSpeciale voorzieningen in aanbouwBinnenzijde schoolNu het dag nog!Bouw begin 2010Bouw 2e verdiepingapril 2009, start opbouw eerste verdiepingoktober 2008, storten eerste verdiepingsvloeroktober 2008, overleg onder het storten oktober 2008, roemeense bouwvakkers actiefoktober 2008, goede samenwerkingoktober 2008, rechterzij-aanzicht school oktober 2008, vlechtwerk ligt klaar voor het beton stortenoktober 2008, laatste inspectie voor het beton stortenjuli 2008, opbouw begane grondjuli 2008, vlechtwerk voor de opbouwjuli 2008, fundering is klaar

Schoolbouw speciaal onderwijs.

Updates van recent naar ouder


Actueel:

Inzameling van gelden voor de 2e afbouwfase: 2 klaslokalen, 2 toiletruimten, personeelstoilet, hal en individuele lesruimte.

nodig: €18.000.


April 2017

*Aanleg gasleiding naar het schoolgebouw.

Investering met 25% Korting van Roemeens gasbedrijf: €4.400


November 2016

*Gestart met fase 2; sanitaire ruimten zijn afgewerkt en gebruiksklaar geinstalleerd.

*Ventilatiesysteem & cv-leidingen zijn aangelegd.

*In fase 1 zijn radiatoren en brandslanghaspels/blussers geplaatst.


Oktober 2016

*Op het terrein van de school is ruimte gemaakt door het verwijderen van boomstronken om later plaats te kunnen maken voor het schoolplein.

*Er is een groot gedeelte van het hek geplaatst wat diend als afrastering van het school/speelterrein. 


Mei 2016

*Fase 1 van de school is af!

De keuken is geplaatst,laminaat gelegd en het schilderwerk klaar.

*Grond voor de school is aangekocht waar straks het speelterrein komt!


April 2016

Het eerste klaslokaal is af! Voorbereidingen worden getroffen om spoedig de eerste leerlingen te verwelkomen. Een speelterrein naast de school zal aangekocht worden van het onlangs opgehaalde actiegeld door het Vechtdal College


oktober 2015

De begane grond zal in drie fasen definitief afgewerkt worden. De eerste fase is deze maand

afgerond. Er is vloerverwarming gelegd in 1 klaslokaal, alle muren en plafonds zijn gestuckt en gesausd, als laatste is ook de afwerkvloer gestort.mei 2015

Van "Mijn energiefabriek" kosteloos de onderstaande materialen gekregen:

  • Warmwater vat van 800L
  • 12 Zonnecollectoren (inclusief pompen en regeling)
  • 32 pv panelen 
De school is wat betreft warm water en elektra 90% zelfvoorzienend!


Daarnaast hebben we van RIHO Climate Systems uit Vorden kosteloos een vloerverwarmingsinstallatie gekregen.


april 2015

Leerlingen van het Vechtdal College hebben een afscheidingswand gemetseld in de aula.


september 2014

Het stucwerk is af. Daarnaast is de buitenkant voorzien van een warme kleur!


augustus 2014

De isolatie is geklaard. Nu het stucwerk nog.


mei/juni 2014

In juli zal er een klein lokaaltje provisorisch ingericht worden om een aantal kinderen ca 3 dagdelen per week les te gaan geven. Het gaat om kinderen die voor het eerst naar school gaan en nog analfabeet zijn. 

Afhankelijk van financiële middelen zal de bouw van de school ondertussen wel gewoon doorgaan.


december 2013/januari 2014

Our Energy Foundation helpt ons met energiebesparing en investering hiervan in de school. Lees ook op hun website over dit project.

oktober 2013

Voor het 4e jaar achtereen zijn een groepje leerlingen en 2 leraren vanuit Het van Lodenstein College uit Hoevelaken van 14-18 oktober 2013 naar Roemenië geweest om het schoolbouw-project waar zij zich actief voor inzetten te bezoeken.

augustus 2013

In augustus heeft werkgroep Veenendaal in de school in Siret een aantal werkzaamheden verricht.  Een vrijwilligster verteld: 'Wij (10 vrienden uit Veenendaal) hebben in augustus een deel van het dak van de school voor speciaal onderwijs geïsoleerd met glaswol en folie. Een paar van ons hebben ook geholpen met het aanleggen van de elektriciteit. Weer een stap vooruit dus richting het eindresultaat! Het ziet er al goed uit en we hopen dat andere vrijwilligers ons werk voorspoedig voort zullen zetten. Het is zeker aan te raden om mee te helpen aan de bouw van de school. Wij vonden het in ieder geval heel fijn om mee te helpen aan een project voor onze medemensen in Roemenië!'


april 2013

De dakplaten zitten erop! Ook is er een begin met de dakisolatie gemaakt. Een flinke stap vooruit dus!


maart 2013

Het is sneeuwvrij, de dakplaten worden nu geplaatst.


februari 2013

De dakpanplaten voor het dak van de school zijn besteld, zodra het sneeuwvrij is kunnen ze geplaatst worden.Bouw dak van de school in volle gang sinds 17 september 2012!


december 2012
De houten nok  is klaar!


Na een stilstand in de werkzaamheden van bijna 2 jaar.....is de doorstart van de school een feit!


In de achterliggende periode zijn er contacten gelegd met scholen zoals; het Vechtdal College Hardenberg en het van Lodenstein College uit Hoevelaken, die het project een warm hart toedragen en al geruime tijd mede acties voeren.

Een millenium-actie vanuit het Vechtdal College zorgde op 9 mei 2012 voor een totale opbrengst van €50.000 van waaruit het dak bekostigt kan worden!

Financiële middelen voor de school blijven de komende jaren nog hard nodig voor de afbouw maar ook de eerste periode van de exploitatie.

 


 

2008-2010

In Siret wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe school voor kinderen met een beperking. Het bijzondere aan dit project is dat het gaat om de eerste school in Roemenie die zal worden voorzien van christelijk speciaal onderwijs, aan een doelgroep die nog nooit een school van binnen heeft gezien.

In de zomer van 2008 is een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe school voor deze doelgroep. Zij kunnen dan straks onderwijs en begeleiding krijgen op individueel niveau.


De komende periode wordt gebruikt om  gelden in te zamelen om het dak op de school te kunnen financieren. Om vorstschade etc. te voorkomen hopen wij dat dit zo spoedig mogelijk kan worden gerealiseerd. Hier is nog circa € 54.000,-- voor nodig. Helaas kan er op subsidie vanuit Europa of de Roemeense overheid (nog) niet gerekend worden wat de bouw betreft.


Met de Eliëzerschool te Zwolle, zijn banden gelegd over de toekomstige uitwisseling met de Roemeense school. In het plan is opgenomen dat Roemeense leerkrachten vrijwillig een paar weken zullen meedraaien op de school in Zwolle en ook vanuit Zwolle zal er ondersteuning worden aangeboden in mogelijke lesmethodes.

Het is van onschatbare waarde dat deze kinderen die nu zijn weggestopt door de samenleving de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen en zich eindelijk geaccepteerd kunnen voelen!


U kunt stichting JW ondersteunen door een financiële bijdrage aan het dak van de school!!


 
Deel deze pagina met uw vriendenkring!